Over Mij

Wie is Hillie Snoeijer

Mijn naam is Hillie Snoeijer-Hoekstra (1968), Psycholoog, Relatiecoach en Blogschrijver.
Ik ben getrouwd, moeder van 3 volwassen kinderen en christen.
Binnen mijn praktijk SpiegelRuimte begeleid ik mensen in hun groeitraject. Dat kan via individuele gesprekken of via relatiegesprekken. Daarnaast verzorg ik diverse cursussen en gespreksgroepen. Momenteel ben ik bezig me te verdiepen in on-line hulpverlening. Zodat ik daarmee nog meer mensen kan helpen met mijn aanbod.

Mijn Specialisaties
Ik vind psychologie een fantastisch vak. Ik heb me in het bijzonder verdiept en gespecialiseerd in de volgende 3 deelgebieden:

 1. Omgaan met Oude pijn
  In onze jeugd lopen we allemaal in meer of mindere mate emotionele verwondingen op. Hoe beïnvloedt dat ons huidige functioneren, hoe heeft dat ons gevormd en hoe kun je je oude pijn loslaten?
 2. Huwelijk en Relaties
  Relaties kunnen ons veel voldoening en geluk geven. Maar wat als het niet zo goed meer loopt? Hoe kun je een relatie dan verbeteren? Wat gebeurt er op een dieper niveau wanneer partners van elkaar vervreemden?
 3. Raakvlak van Psychologie en Geloof
  Wat kun je vanuit de Bijbel leren over menselijk gedrag en emoties? Welke rol speelt geloven in ons gevoel van welbevinden? Wat zegt de Bijbel over lijden en tegenslag in ons leven?
Het lijken wellicht afzonderlijke onderwerpen, maar door de jaren heen heb ik gemerkt dat ze meer met elkaar verweven zijn dan je in eerste instantie wellicht denkt. Ik heb gemerkt hoe oude pijn na jaren nog steeds van invloed is op mijn doen en laten en hoe gemakkelijk juist in mijn huwelijk oude pijn getriggerd kan worden. Tegelijk heb ik ook ervaren dat juist in mijn huwelijk ik een stuk herstel en genezing mocht vinden. Met de juiste technieken kunnen jij en je partner elkaar helpen om onafgemaakte zaken van vroeger af te ronden. Juist in een relatie kunnen partners op dit punt over en weer een heel stuk persoonlijke groei doormaken. En dat schept een bijzondere band van verbondenheid tussen partners. 

Ik help je graag
Door de jaren heen heb ik me intensief verdiept in deze onderwerpen. Mijn deskundigheid hierin wil ik graag gebruiken om jou te helpen in jouw situatie en relatie. Wanneer jij aanloopt tegen teleurstelling en verwijdering in je relatie, dan kijk ik graag met je mee naar wat er nu werkelijk speelt in jouw situatie. Ik kan jullie relatievaardigheden aanreiken, waarmee jullie je relatie een nieuwe boost en impuls kunnen geven.
Wanneer jullie een steek dieper willen gaan, bereid zijn om te kijken naar jullie oude pijn, dan kan ik jullie daarbij helpen.Ik leer jullie hoe jullie elkaar in de relatie kunnen helpen bij het herstellen van oude wonden. Dit zal leiden tot meer innerlijke verbondenheid, maar ook tot een hechtere verbondenheid met elkaar.

Relevante opleidingen en cursussen
 • 1986-1991: Studie Psychologie, afstudeerrichting klinische psychologie (Rijksuniversiteit Groningen)
 • 1990-1991: Pastorale Counseling (Centrum voor Pastorale Counseling)
 • 2007-2008: Huwelijks- en gezinscounseling (Centrum voor Pastorale Counseling)
 • 2008-2009: Academisch Counsellor en Coach (Academie voor Counselling en Coaching (ACC))
 • 2009: Training spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders (Humanitas).
 • 2009: DISC-certificeringstraining
 • 2010-2012: Specialist Counsellor (ACC). Specialisaties: Psyco-Pastorale Counselling en Huwelijkscounselling
 • 2013: Oplossingsgerichte therapie (CIVAS)
Neem contact met me op
Heb je nog vragen, laat het me even weten.
Bel me gerust voor een gratis kennismakingsgesprek.
Graag tot ziens in mijn praktijk SpiegelRuimte.

Hillie Snoeijer
Wier 8
9953PK Baflo
0595-422431
info@spiegelruimte.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn wanneer je iets deelt van wat dit blogbericht bij je oproept.
Heb je een vraag naar aanleiding van een post? Stel hem gerust.